Over FHI BV

OVER ONS

First Harbour Impressions

FHI B.V. is een bedrijf dat  gespecialiseerd is in het verwijderen van alle voorkomende achtergelaten vaartuigen. FHI B.V. verwijdert vaartuigen in eigen beheer tot een lengte van 80 meter (langere lengtes mogelijk op aanvraag). FHI B.V. is ontstaan na een steeds meer groeiende vraag van zowel gemeenten als andere (overheids)instanties na een steeds groter groeiend probleem, namelijk weesboten.

Weesboten zijn vaartuigen die om welke reden dan ook zijn achtergelaten door een eigenaar of gebruiker. FHI B.V. maakt gebruik van een bij de gemeente en politie bekend registratiesysteem, speciaal gericht op het registreren en monitoren van weesvaartuigen.

Tijdens het gehele afvoertraject wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de eigenaar en de herkomst van het vaartuig. FHI B.V. stalt de vaartuigen gedurende het traject op een eigen beveiligde locatie. Indien er na afloop geen eigenaar bekend is, biedt FHI B.V. de vaartuigen aan op een openbare veiling. Vaartuigen welke ‘end of life’ zijn, worden na eventuele sanering gesloopt.

FHI B.V. helpt zo bij het tegengaan van vervuiling van de Nederlandse vaarwegen en verwaarloosde achtergebleven boten. Ondervindt u overlast van een zogenoemde weesboot? Meld dit vaartuig dan aan via de button ‘Vaartuig aanmelden’, binnen 24 uur zal een van onze medewerkers contact met u opnemen.

DIRECT CONTACT?

Wilt u een vaartuig melden?

Één van onze medewerkers neemt binnen 24 uur contact met u op.