Weesboten afvoeren België

Weesboten afvoeren België

De laatste jaren glijden boten steeds vaker af tot weesboten. Dit zijn boten in jachthavens, havens of grachten waarvan de eigenaar niet meer achterhaald kan worden. Dit heeft tot resultaat dat de boten maar blijven liggen in de haven zonder dat iemand ernaar omkijkt. Het grootste probleem is dat er geen onderhoud meer uitgevoerd wordt op deze boten. Hierdoor wordt de staat van deze boten slechter en slechter. Uiteindelijk ontstaat er het gevaar dat er milieuschade op kan lopen. Boten die langzaam maar zeker vergaan, laten allerlei materialen los die in de rivieren, meren en kanalen belanden. Sommige materialen kunnen voor flinke schade zorgen. Het afvoeren van weesboten in België is daarom van groot belang om de omgeving te beschermen.

Helpt tegen overlast

24/7 bereikbaar

Milieuvriendelijk

Weesboten afvoeren

De groei van het aantal achtergelaten boten

Volgens bracheorganisatie Hiswa-Recron zal het aantal weesboten de komende jaren flink toenemen. Zij schatten dat in de aankomende 15 jaar het aantal weesboten zal uitkomen op 75 duizend. Dat komt neer op vijfduizend per jaar. De bedoeling is dat de boten die nog vaarbaar zijn een nieuwe eigenaar vinden. Echter zijn er ook een hoop weesboten in België die na het afvoeren uit jachthavens, havens of grachten niet meer bruikbaar blijken te zijn. Deze boten zullen gesloopt worden en niet meer verschijnen in de rivieren, meren en kanalen van Nederland.

Weesboten afvoeren in België door First Harbour Impressions B.V.

FHI B.V. is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwijderen van alle voorkomende achtergelaten vaartuigen. FHI B.V. verwijdert vaartuigen in eigen beheer tot een lengte van 80 meter (langere lengtes mogelijk op aanvraag). First Harbour Impressions is ontstaan na een steeds meer groeiende vraag van zowel gemeenten als andere (overheids)instanties na een steeds groter groeiend probleem, namelijk weesboten.

FHI staat graag voor u klaar als het gaat om verwijdering en afvoer van vaartuigen. FHI werkt vooral in opdracht voor (overheid)instanties en verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast staat FHI ook graag klaar voor bijvoorbeeld jachthavens en verenigingen. Wilt u weesboten in België afvoeren? Dan horen wij dat natuurlijk graag en kijken we graag wat we voor u kunnen betekenen. U kunt ons eenvoudig bereiken via ons telefoonnummer 085 – 0220272, door een mail te sturen naar info@fhi-bv.nl of het contactformulier in te vullen op onze website.

"You never get a second chance to make a first impression!"

Vrijblijvend contact

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacyvoorwaarden. (*)